Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 200 ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΄44


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αθήνας Δημήτρη Βίτσα, τη βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας Χαρά Καφαντάρη, τον συντονιστή της Νομαρχιακή επιτροπής Δυτικής Αθήνας Κώστα Ξυνογαλά και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου» Θοδωρή Σπηλιόπουλο έκανε σήμερα, ανήμερα την Πρωτομαγιά, επίσκεψη – προσκύνημα στο Μπλοκ 15 του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, τόπο μαρτυρίου των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.





Κρατάμε ολοζώντανη και επίκαιρη όσο ποτέ τη μνήμη των μαρτύρων του Μπλοκ 15, πατριωτών, κομμουνιστών, αντιστασιακών και Ελλήνων Εβραίων. Τιμούμε τον αγώνα τους και τη θυσία τους. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από αυτούς και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτραπεί ποτέ ξανά στον φασισμό και την τυραννία να σηκώσουν το αποκρουστικό τους κεφάλι στην πατρίδα μας και να απειλήσουν την  ελευθερία του λαού μας.

Το Χαϊδάρι, το μεγαλύτερο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ελλάδα, και ιδίως το Μπλοκ 15, η πτέρυγα των μελλοθανάτων, απ’ όπου ξεκίνησαν την αυγή της Πρωτομαγιάς του ’44 οι 200 της Καισαριανής για τον τόπο της θυσίας τους είναι σήμερα ένας φάρος για όσους αγαπούν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Για όσους βλέπουν στην Εργατική Πρωτομαγιά όχι απλά μια επέτειο, αλλά ένα επείγον κάλεσμα αγώνα και επαγρύπνησης για δίκαιη και αξιοπρεπή εργασία.

Για όσους αγωνιούν για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας, η οποία δοκιμάζεται με νέους, διαφορετικούς τρόπους και αντιμετωπίζει νέες, διαφορετικές προκλήσεις σε έναν νέο αιώνα.

Αυτό που μένει ίδιο είναι η προσήλωση στα ιδανικά και τις αξίες που ενέπνεαν τους αγωνιστές του Μπλοκ 15.
 1/5/2020

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved