Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Για το ζήτημα των σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου στο Αιγάλεω

Οι βουλευτές Δυτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Βίτσας  Δημήτρης, Δραγασάκης Γιάννης, Καφαντάρη Χαρά και Παπαχριστόπουλος Θανάσης κατέθεσαν ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία με θέμα την Διευθέτηση του κτηριακού προβλήματος των Σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου στον Δήμο Αιγάλεω.
Η ερώτηση και οι απαντήσεις εδώ.
Από τις απαντήσεις προέκυψαν μεταξύ άλλων τα εξής:
Στην απάντηση του Δήμου βλ. εδώ προκύπτει ότι θέλουν ακόμη 15 μήνες για ελέγχους, μελέτες και εργολαβία ύψους 550.000 € καθώς και ότι το 1ο Γυμνάσιο ίσως χρήζει κατεδάφισης.

Στην απάντηση του Εσωτερικών βλ. εδώ μεταξύ άλλων προκύπτει ότι δυνητικά θα μπορούσε ο Δήμος να αξιοποιήσει τα 593.800 € από το Φιλόδημος ΙΙ όπου ήδη τα έχει επιχορηγηθεί.
Δεν αναφέρει το Υπουργείο εάν  έχει υποβληθεί αίτημα από το Δήμο προς το Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδότηση για πληρωμή μελετών, επισκευών και κατασκευής.

Στην απάντηση του Υποδομών βλ. εδώ πέραν των ελέγχων που γίνανε σημειώνει ότι η ευθύνη για τα σχολεία είναι πλέον στους Δήμους.

Είναι πολύ σημαντικό να στηριχθούν όλοι οι Δήμοι που υπέστησαν ζημιές στον Δυτικό Τομέα τα σχολεία τους το καλοκαίρι. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι στον Δήμο Πετρούπολης έχει εγκριθεί και δεσμευτεί κονδύλι ύψους 300.000 € μετά από πιέσεις και αγώνες των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποκατάσταση του 2ου Λυκείου Πετρούπολης. Άρα ανάλογες χρηματοδοτήσεις και υψηλότερες πρέπει να εξασφαλιστούν από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και για το Αιγάλεω.


Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved