Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Κοπή πίτας ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω






ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020                               10/2/2020


Σε ένα  κατάμεστο "Γιάννη Ρίτσο" έκοψε την πίτα της η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ  Αιγάλεω. Παραβρέθηκαν πρόεδροι και μέλη Διοικητικών συμβουλίων εθνοτοπικών, αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και  επαγγελματικών - συνδικαλιστικών  φορέων της πόλης. Την εκδήλωση άνοιξε με ολιγόλεπτη ομιλία η συντονίστρια της ΟΜ Αμαλία Μανωλαράκη και χαιρέτισαν κόβοντας κομμάτι πίτας οι βουλευτές του Δυτικού Τομέα Δ. Βίτσας, Χ. Καφαντάρη, Θ. Παπαχριστόπυλος, η επικεφαλής της "Δύναμης Ζωής" Ρένα Δούρου και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίουοι  Θ.. Σχινάς, οι πρώην υφυπουργοί Π. Ρήγας και Κ. Στρατής, ο επικεφαλής της " Ανάπλασής Αιγάλεω" Δ. Μπίρμπας και εκ μέρους της Νομαρχιακής Δυτικής Αθήνας ο Τ. Σαράντου.
Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα,  μεζέδες και πολλή κουβέντα σε πηγαδάκια για τα πολιτικά τεκταινόμενα.
Παραθέτουμε τα κύρια σημεία της ομιλίας.

Η κοπή της πίτας μας είναι η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εδώ από τη δημιουργία του Συνασπισμού το 1990, ως τα νέα μας μέλη που ήρθαν να στηρίξουν την προσπάθειά μας μετά τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με  τα στελέχη του κόμματος σε κάθε επίπεδο και τους βουλευτές μας του Δυτικού Τομέα.
Τη χρονιά που μας πέρασε δώσαμε τη μάχη για να υπερασπιστούμε την "πρώτη φορά Αριστερά". Ειδικά στο Δήμο μας ήταν μάχη σε όλα τα επίπεδα, που τα μέλη και οι φίλοι μας έδωσαν με αυταπάρνηση. Δυστυχώς τα τελικά αποτελέσματα δεν μας δικαίωσαν.
Ο λαός του Αιγάλεω όμως εμπιστεύτηκε τη δική μας Αριστερά για άλλη μια φορά. Το 39.5 ήταν ένα εξαιρετικό ποσοστό λαού που αντιστάθηκε στα ψέματα και στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, στο αντιΣύριζα μέτωπο που μας πολέμησε με λύσσα.
Επτά μήνες μετά τις δύσκολες μάχες που δώσαμε στις 4 εκλογικές αναμετρήσεις και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού τίποτα δεν θυμίζει κανονικότητα για την κυβέρνηση. Λίγοι ήταν αυτοί που θα πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα βρισκόταν τόσο γρήγορα αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την κατάρρευση των προεκλογικών της εξαγγελιών. Η κυβέρνηση των έτοιμων και καλά διαβασμένων αρίστων θα έβλεπε το πολιτικό της κεφάλαιο να αμφισβητείται τόσο σύντομα σε όλα τα πεδία. Όμως ταυτόχρονα λίγοι ήταν και αυτοί που πίστευαν ότι θα ζούσαμε μια τόσο εκδικητική, τόσο ακραία δεξιά από τα παλιά. Κομματικό κράτος, υπερσυντηρητικό για  εξυπηρέτηση συμφερόντων με  ταξική μεροληψία για τους λίγους και εκλεκτούς. Εθνικά προβλέψιμοι και επικίνδυνοι.

Μέσα σε αυτή την καταστροφική πολιτική ο ρόλος του κόμματος είναι διπλός.
Σαν ισχυρή αντιπολίτευση να εμποδίσει το ξήλωμα των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων από τον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα Μητσοτάκη και παράλληλα να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον και την ανάγκη η χώρα μας να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή αλλά και ένας ισχυρός και υπολογίσιμος παράγοντας.
 Δεύτερο και πολύ νευραλγικό να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος, εμπλέκοντας την ίδια την κοινωνία, το πλειοψηφικό ρεύμα των προοδευτικών πολιτών.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα  για δυνάμωμα του κόμματος. Χιλιάδες νέα μέλη γράφονται, όχι για να μπουν σ' ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές αλλά για έρθουν σε ένα κόμμα που μόλις τις έχασε. Ξέρουν όμως ότι αυτό θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, την Εθνική ανεξαρτησία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα.
Στο Αιγάλεω ήταν αρκετά μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου , του κόσμου που βοήθησε στις εκλογές και που θέλει να έρθει πιο κοντά και να δράσει πιο οργανωμένα. Καλωσορίζουμε όλα τα νέα μέλη και θέλουμε από όλες και όλους να συμμετάσχουν στις δράσεις μας, στις εκδηλώσεις μας, να είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στη γειτονιά, στη δουλειά, στους διάφορούς φορείς. Αλλά ταυτόχρονα θέλουμε όλοι να έχουν άποψη, γνώμη, πρόταση και τώρα που προχωράμε στο συνέδριο μας αλλά και σε όλη τη κομματική τους ζωή.
¨Όμως, νομίζω ότι δε φτάνουμε. Χρειαζόμαστε πολλούς και πολλές  ακόμα δίπλα μας. Απευθυνθείτε σε κάθε προοδευτικό πολίτη, σε κάθε φίλο που θέλει το δυνατον γρηγορότερα να διώξουμε τη δεξιά από τη κυβέρνηση να έρθει κοντά μας.
Αυτή η δυναμική βέβαια, εκτός από τον αριθμό πρέπει να αποτυπωθεί και στην ποιότητα δουλειάς. Η λειτουργία των οργανώσεων, το περιεχόμενο της δουλειάς τους, οι τρόποι παρέμβασης,  θα είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε σε επόμενη συνέλευσή μας.
Πιστεύουμε ότι έχουμε ανταποκριθεί σε αρκετούς στόχους αλλά έχουμε και πολύ δρόμο ακόμα.

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved