Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

18-4-2013:Κραυγή αγωνίας για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Με λουκέτο απειλείται το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, το οποίο εδώ και ενάμισι χρόνο λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς σήμερα, Τετάρτη, λήγουν οι συμβάσεις των εργαζόμενων γιατρών.

Όλα αυτά τη στιγμή που στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει πάνω από 35.000 ασθενείς, ενώ μέχρι και σήμερα περιθάλπει άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες, αλλά και παρέχει δωρεάν εμβολιασμό στα άπορα παιδιά. Τα παραπάνω επισήμανε η Πρωτοβουλία Κατοίκων, Φορέων και Συλλογικοτήτων Περιστερίου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο των αγώνων για τη σωτηρία του Κέντρου.

«Δεν ζητάμε απλώς την ανανέωση των συμβάσεων, απαιτούμε το Κέντρο Υγείας να λειτουAργήσει επί 24ωρης βάσης, με όλες τις ειδικότητες που προβλέπεται», υπογράμμισε ο Γιώργος Στρατινάκης, από την Πρωτοβουλία Κατοίκων, τονίζοντας ότι, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τους στο δημαρχείο Περιστερίου και τις δεσμεύσεις που δόθηκαν, τίποτα δεν έχει αλλάξει.
«Η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης και κατάρρευσης της Υγείας.

 Δεν ενδιαφέρονται για κανέναν από εμάς, προτιμούν να μας δουν να πεθαίνουμε.
Έτσι θα γλιτώσουν από προσλήψεις και συντάξεις», επισήμανε, από την πλευρά της, η Αντωνία Βαφιάδου, καλώντας τον κόσμο να ενεργοποιηθεί για να αποτραπεί το κλείσιμο.
 Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρωτοβουλία Κατοίκων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, στις 9 το πρωί.


Ενδεικτικό της σημασίας του Κέντρου Υγείας για την περιοχή είναι το γεγονός ότι στα περίπου δύο χρόνια λειτουργίας του το Τμήμα Επειγόντων έχει εξυπηρετήσει 6.036 περιστατικά και μόνο ένα μικρό ποσοστό 142 ασθενών διακομίσθηκαν μέσω ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ 415 παραπέμφθηκαν λόγω ανάγκης για συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/04/2013
ΡΕΠΟΡΤΑZ : Γασπαράκης Μ.     
ΠΗΓΗ

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved