Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Τρίτη 16 Ιουνίου Πανυγειονομική Απεργία


Διεκδικούμε:
-Αύξηση της τακτικής χρηματοδότησης για την υγεία κατά 1 δις € (0,5% του ΑΕΠ) για το 2020, στην προοπτική της σύγκλισης με τους μέσους όρους της Ευρώπης στις δημόσιες δαπάνες υγείας.

-Προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού 4000 για το 2020 και ενός αντίστοιχου αριθμού για τα επόμενα χρόνια. Το «νέο ΕΣΥ» για το οποίο επαίρεται η κυβέρνηση ότι έφτιαξε, αυτό που η ίδια φρόντισε συνειδητά να ισοπεδώσει στα χρόνια των μνημονίων, δε μπορεί να υπάρξει αν δεν ενισχυθεί επαρκώς με ανθρώπινο δυναμικό.

-Αξιοποίηση και ενίσχυση κλινών ΜΕΘ, ενίσχυση υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

-Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, ενίσχυση των ΚΥ, ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και των ΤΟΜΥ, την εκπόνηση σχεδίου για κατ΄ οίκον φροντίδα χρονίων ασθενών. Επάρκεια των Κ.Υ. σε εργαστηριακές υποδομές.

-Αναβάθμιση των αποδοχών των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού στο ΕΣΥ, που θα περιλαμβάνει σταδιακή αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών, επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών. Για να αισθανθούν οι άνθρωποι του ΕΣΥ ότι αναγνωρίζει έμπρακτα η Πολιτεία την προσφορά τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ ΣΤΙΣ 8:30 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved