Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής σχετικά με τον θάνατο καθηγητή σε σχολείο του Αιγάλεω


Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον θάνατο καθηγητή σε σχολείο του Αιγάλεω


Στις 21/5/2013, στο 35ο βαθμολογικό κέντρο του Αιγάλεω, συνέβη ένα δυστυχές περιστατικό. Ο Μαθηματικός Γιώργος Θανόπουλος, καθηγητής στο 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου σωριάστηκε μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του, ο οποίος και κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου είχε μεταφερθεί.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Όμως θέλουμε να επισημάνουμε την απουσία γιατρών από τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά κέντρα. Η ΟΛΜΕ έχει κάνει επανειλημμένες ενέργειες για το θέμα αυτό, οι οποίες όμως δεν έχουν τύχει ανταπόκρισης από τους αρμόδιους φορείς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αντικοινωνική διάσταση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Δεν είναι προτεραιότητα η προστασία της ζωής εκπαιδευτικών και παιδιών, αλλά η σκληρή επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, αλλά και το στοιχειώδες δικαίωμά τους στον αγώνα για την υπεράσπισή τους.

Αν και γνωρίζουμε ότι μόνη λύση είναι η ανατροπή της αντικοινωνικής πολιτικής, η ανατροπή της ίδιας της αντικοινωνικής κυβέρνησης, ζητάμε -έστω και κατόπιν εορτής- η κυβέρνηση να πράξει το στοιχειώδες: Την κάλυψη των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων με γιατρούς, σύμφωνα με τα αιτήματα της ΟΛΜΕ.

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved