Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Έχουμε σχέδιο και όραμα - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγίας Βαρβάρας


Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι «συζητήσεις», τόσο στον τοπικό Τύπο όσο κυρίως στο διαδίκτυο, για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κάποιες από αυτές τις τοποθετήσεις εκφράζουν την ανάγκη των πολιτών για αλλαγή στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Άλλες προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα, δημιουργούν εντυπώσεις, υπονομεύουν πολιτικές, προωθούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει υπογραμμίσει από την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2010, ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με πολιτικά κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και πρόσωπα που υποστήριξαν και υποστηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές γενικά όπως αυτές εκφράζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, αυταρχικές πρακτικές, ρουσφετολογικές ρυθμίσεις, αδιαφανείς διαδικασίες καταδικάζονται απερίφραστα σε όλες μας τις ανακοινώσεις. Η υπερχρέωση του δήμου, η υπονόμευση της προοπτικής του δεν είναι αποδεκτές πολιτικές. Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές που εκφράζουν και σε τοπικό επίπεδο τόσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ όσο και ο εκφραστής τους στην πόλη μας, δημοτική παράταξη των Καπλάνη - Μίχου. Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ. Οι εκφραστές τους πρέπει να απομακρυνθούν από τη διαχείριση της δημόσιας ζωής, να φύγουν από κυβέρνηση και δήμο.
Είναι γνωστό ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζονται στην Αγ. Βαρβάρα από τη δημοτική κίνηση «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για τον άνθρωπο και τη πόλη». Παράταξη που καλύπτει πολίτες ευαισθητοποιημένους, δημοκρατικούς, αριστερούς, κομμουνιστές. Που στο πρόγραμμα της έχει κεντρική πολιτική στόχευση την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την αλλαγή του Καλλικράτη, με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα για την πόλη. Παράταξη που δεν διαπραγματεύεται την αυτονομία της και την αυτοτέλεια της.
Ο σ. Γ. Γεωργιαννάκης επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με τη δράση του έχει αναδείξει όλες τις πτυχές της μνημονιακής πολιτικής που ασκείται στο δήμο μας. Με συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις έχει δείξει πως μια άλλη πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί. Με διαφανή και δημοκρατική διαχείριση η πόλη μπορεί να αλλάξει. Με πρωτοβουλίες που πήρε, αλλά συμμετέχοντας και σε πρωτοβουλίες που πήραν άλλοι επικεφαλής, μια πρωτόγνωρη για την πόλη μας συνεργασία αναπτύχθηκε στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων και διεκδικήσεων. Συνεργασία που έφερε αποτελέσματα και άλλαξε την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης στην Αγία Βαρβάρα. Ελπίζουμε και δουλεύουμε ώστε η συνεργασία αυτή να διευρυνθεί, να αποκτήσει προγραμματικά χαρακτηριστικά, να γίνει πραγματικότητα η συμμετοχή των πολιτών.
Για την πολιτική κίνηση της πόλης μας κεντρικά θέματα το επόμενο διάστημα είναι η αντιμετώπιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που επιδεινώνουν το οικογενειακό εισόδημα, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και αυξάνουν την ανεργία και τη φτώχια. Πριν απ’ όλα είναι η κινητοποίηση των μαζικών φορέων προς την κατεύθυνση αυτή, η οικοδόμηση ενός δικτύου αλληλεγγύης και κοινωνικού ιατρείου. Η κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί. Με ενότητα και πάλη.

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved