Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω για την επικείμενη κατάργηση του σταθμού Α' βοηθειών


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
Πριν από μερικές ημέρες κοινοποιήθηκε προς την διεύθυνση του ΙΚΑ ΑΙΓΑΛΕΩ, εντολή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) για «άμεση μεταφορά» του Σταθμού Α’ Βοηθειών Αιγάλεω στον αντίστοιχο σταθμό του Περιστερίου. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά κλείνουν τον σταθμό επειγόντων περιστατικών της πόλης μας, ο οποίος εξυπηρετεί επί χρόνια τώρα τόσο τους κατοίκους του Αιγάλεω όσο και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ύστερα και από το κλείσιμο του σχετικού σταθμού της Ελευσίνας.
Η απόφαση αυτή υλοποιεί τις εντολές της τρόικα για την ελαχιστοποίηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία και εντάσσεται σε σειρά ενεργειών που συστηματικά διαλύουν και καταστρέφουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Το κλείσιμο του Σταθμού Α’ Βοηθειών έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση και άλλων μονάδων παρεχόμενης δημόσιας περίθαλψης στην περιοχή μας, όπως η κατάργηση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»-ΛΟΙΜΩΔΩΝ, που μεθοδικά προετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, η κατάργηση ουσιαστικά του υποκαταστήματος ΙΚΑ (Βεροίας και Ηρακλέους), το κλείσιμο του ΨΝΑ (Δαφνί), και την υποβάθμιση του ΑΤΤΙΚΟ (προϋπολογισμός 49.000.000 € το 2013 έναντι 147.000.000 το 2012!). Χωρίς καμιά ουσιαστική μελέτη των αναγκών για αξιοπρεπή και ασφαλή πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη για τους κατοίκους του Αιγάλεω και της Δυτικής Αθήνας, το Υπουργείο και η κυβέρνηση της «Τρόικα» προβαίνουν στη συνεχή συρρίκνωση των μονάδων υγείας, και ήδη θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια περίθαλψη και την υγεία των εργαζομένων των ανέργων και των χιλιάδων ανασφάλιστων.
Στις 16 Μαΐου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω, με επικεφαλής τη βουλευτή Χαρά Καφαντάρη, επισκέφτηκε την διευθύντρια του ΙΚΑ Αιγάλεω κι ενημερώθηκε για τις παραπάνω εξελίξεις. Η αντιπροσωπεία μας δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή της με μια τέτοια ενέργεια. Με παραστάσεις μας και στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο θα συνεχίσουμε τον αγώνα.
Καλούμε όλους τους Αιγαλιώτες κι Αιγαλιώτισσες σε εγρήγορση κι επαγρύπνηση ώστε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να αποτρέψουμε τα σχέδια για την κατάργηση του Σταθμού Α’ Βοηθειών.
Απαιτούμε την παραμονή του Σταθμού Α Βοηθειών στο Αιγάλεω και ζητούμε παράλληλα την αναβάθμισή του και την πλήρη στελέχωσή του τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να συνεχίσει να προσφέρει πραγματική και ουσιαστική ιατρική φροντίδα, σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα όπως είναι τα επείγοντα περιστατικά.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved