Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα απ' τους αγώνες του λαού μας!

Αιγάλεω

Τη φετινή 17η Νοέμβρη θυμόμαστε και τιμούμε την Εξέγερση του ελληνικού λαού για την ανατροπή της Χούντας των συνταγματαρχών, ως μια από τις πιο λαμπρές στιγμές των αγώνων αυτού του τόπου. Μετά από επτά χρόνια δικτατορίας, το Νοέμβρη του 1973, με μπροστάρη τη νεολαία, ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στην τυραννία και την καταπίεση, διεκδικώντας «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Σήμερα, σε εποχές δύσκολες για το λαό μας, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, τα αιτήματα του Νοέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Ο αγώνας για Δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισότητα, ελευθερία, υγεία για όλους και δημόσια παιδεία, ο αγώνας για ζωή, παραμένει επιβεβλημένος.

Παρά τη γενικευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την φετινή επέτειο σε αστυνομοκρατούμενο σκηνικό έντασης, μέσα από την καταπάτηση και του ίδιου του Συντάγματος με την απαγόρευση των συναθροίσεων, εμείς τιμούμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας, αναγνωρίζοντας πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν και είναι μια όαση και μία έξαρση ελευθερίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Οργανώσεις Μελών Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με αντιπροσωπείες μελών, στελεχών και βουλευτών, τιμώντας την αντίσταση της νεολαίας και δίνοντας υπόσχεση  αγώνα για να υλοποιηθούν τα αιτήματά της, κατέθεσε στεφάνια και στους επτά Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, τηρώντας με υπευθυνότητα όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό

Ίλιον

Περιστέρι

Αγία Βαρβάρα

Χαϊδάρι

Πετρούπολη

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved