Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς της Δυτικής Αθήνας

Οκτώ μήνες μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα και έξι μήνες από την άρση του lockdown, οι αστικές συγκοινωνίες παραμένουν χωρίς ενίσχυση και χωρίς σχέδιο λειτουργίας υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Τα φαινόμενα συνωστισμού των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτελούν –εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας- καθημερινό φαινόμενο, το οποίο αντί να περιορίζεται, εντείνεται λόγω της κυβερνητικής αδράνειας.

Το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεται στο επιβατικό κοινό είναι κατώτερο των τρεχουσών έκτακτων αναγκών και παραμένει στάσιμο σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία. Η κατάσταση προκαλεί μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και για το επιβατικό κοινό.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Δυτική Αθήνα βρέθηκαν στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ της περιοχής και κεντρικές στάσεις λεωφορείων με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για ένα σχέδιο άμεσης, ουσιαστικής ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθημερινού συνωστισμού των πολιτών.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενα από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, αναφέρθηκαν στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων των συγκοινωνιών ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια, όπως την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για 750 νέα λεωφορεία, την επανένταξη της αγοράς των 92 λεωφορείων σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΠΕΠ Αττικής για την ενίσχυση του στόλου των ΜΜΜ και την επιδιόρθωση των οχημάτων που βρίσκονται στα αμαξοστάσια ακόμη και με μικρές βλάβες.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και σε άλλους κεντρικούς συγκοινωνιακούς σταθμούς των δήμων της Δυτικής Αθήνας. 

 Στάσεις λεωφορείων Αγίων Αναργύρων

Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αγία Μαρίνα
 
Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω
 
Σταθμός ΜΕΤΡΟ Περιστέρι
 
 Στάσεις λεωφορείων Πετρούπολης

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved