Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου "Αττικόν"

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και οι βουλευτές του Δυτικού Τομέα Αθηνών, βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου "Αττικόν", την Πέμπτη 12/11/2020, στην πανελλαδική ημέρα αγωνιστικής δράσης για την Υγεία που προκήρυξαν οι ΠΟΕΔΗΝ, ΕΥΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η δράση περιλάμβανε στάση εργασίας από τις 8:00π.μ. μέχρι τις 10:00π.μ. και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων.

Στο νοσοκομείο "Αττικόν" βρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Χαρά Καφαντάρη και ο αν. Συντονιστής της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας, Τάσος Σαράντου.

Στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης που ιδεοληπτικά επιλέγει να μη στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Φοβάται να προχωρήσει σε προσλήψεις των απολύτως απαραίτητων γιατρών και νοσηλευτών "για να μη μείνουν στο ΕΣΥ μετά την πανδημία" και επιλέγει να καλέσει ιδιώτες γιατρούς με προκλητικούς για το Δημόσιο μισθούς. Τόνισε το δίκαιο των αιτημάτων των υγειονομικών και την απόλυτη ανάγκη άμεσης υλοποίησής τους:

  • Στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας με επιπλέον χρηματοδότηση και με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Άμεση λειτουργία όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ με το αναγκαίο προσωπικό.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στον ενιαίο, δημόσιο σχεδιασμό.

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved