Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Για δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (Κολυμβητήριο, Στάδιο Αγίας Τριάδας) στο Δήμο Πετρούπολης


13/07/2020
ΘΕΜΑ: Για δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (Κολυμβητήριο, Στάδιο Αγίας Τριάδας) στο Δήμο Πετρούπολης
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας διεκδικεί την ολοένα και καλύτερη ποιότητα ζωή των πολιτών στις περιοχές μας που περνάει μέσα από την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιων χώρου και των αντίστοιχων υποδομών.
Υπό αυτό το πρίσμα οι βουλευτές και η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Βίτσας Δημήτρης, Δραγασάκης Γιάννης, Καφαντάρη Χαρά, Παπαχριστόπουλος Θανάσης και ο Τομεάρχης Εσωτερικών Σπίρτζης Χρήστος κατέθεσαν ερωτήσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών α) για την διασφάλιση της χρηματοδότησης που είχε οριστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Φιλόδημος ΙΙ) ήδη από τον Ιανουάριο του 2019 για την πλήρη και αναγκαία σύμφωνα με και με την πρώην αλλά και νυν Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης αναβάθμιση (ενεργειακή και σε επίπεδο εξοπλισμού) του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της πόλης αλλά και β) ζητώντας ενημέρωση για το που βρίσκεται η υλοποίηση του Εθνικού Σταδίου στην Αγία Τριάδα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αρκέστηκε να απαντήσει ότι εξετάζεται το αίτημα από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου κάτι που είχε απαντήσει και πριν 7 μήνες.
Από μεριά του ο Δήμος Πετρούπολης σημειώνει στην απάντηση του μεταξύ άλλων τα εξής:
Η Πράξη συνίσταται από 2 Υποέργα, ήτοι:
  • Υποέργο 1: Εργασίες Αναβάθμισης Ανοικτού Κολυμβητηρίου Δήμου Πετρούπολης με προϋπολογισμό: 512.078,16€ (με Φ.Π.Α. 24%).
  • Υποέργο 2: Προμήθεια Εξοπλισμού Αναβάθμισης Ανοικτού Κολυμβητηρίου Δήμου Πετρούπολης με προϋπολογισμό: 355.466,00€ (με Φ.Π.Α. 24%).
Η συνολική πρόταση υποβλήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου με το υπ’ αριθμ. 73006/18.10.2019 πρωτόκολλο.
Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Γνωρίζουμε ότι σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποιήθηκε το αίτημα του Δήμου ώστε να καλύπτει όσα απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω σημειώνουμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση για την αποδοχή του αιτήματος από το Υπουργείο. Να προχωρήσει άμεσα ο προβλεπόμενος διαγωνισμός και την υλοποίηση των αναγκαίων αυτών έργων με εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση ήδη από τις αρχές του 2019. Οι πολίτες της Πετρούπολης αλλά και όμορων δήμων που καθημερινά βρίσκονται στο Δημοτικό κολυμβητήριο μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές υποδομές με ενεργειακά μάλιστα λιγότερη επιβάρυνση.
Είναι απαράδεκτο ότι στο Δήμο Πετρούπολης δεν υπάρχει ένας στίβος για να μπορούν οι πολίτες να αθλούνται αλλά και το ότι έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια από όταν ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου για το Εθνικό Στάδιο στην Αγία Τριάδα και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αναφορές του αρμόδιου Αντιδημάρχου στην απάντηση του υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες (περιβαλλοντικές, χρηματοδοτικές) στην ολοκλήρωση του έργου που τα παραθέτουμε εδώ.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας θεωρεί αδιανόητο πολιτικά μετά από 25 χρόνια να μην υπάρχει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια σαφής εικόνα για το τι παρεμβάσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν στον εν λόγω χώρο ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους η σημαντική αυτή αθλητική υποδομή αλλά και ζητά να εξασφαλιστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία όλη η αναγκαία τεχνική και οικονομική υποστήριξη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ώστε επιτέλους να γίνει ότι απαιτείται. Ήδη έχουν δαπανηθεί χρήματα του ελληνικού λαού που απαξιώνονται συνεχώς εκεί με τη μη επανέναρξη εργασιών. 
Η ερώτηση και οι απαντήσεις συνολικά εδώ.
Πηγή φωτό: http://www.maxitis-online.gr/

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved