Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας

Με πρωτοβουλία της ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εμπνεόμενοι από τις πανανθρώπινες αξίες ξεκινάμε καμπάνια δύο εβδομάδων στη Δυτική Αθήνα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, παιδικών τροφών και ειδών βρεφικής υγιεινής για τους «φιλοξενούμενους» στη δομή στο Σκαραμαγκά και ένδυσης – υπόδησης - ιματισμού για την αντίστοιχη στη Μόρια. Εως το τέλος του Ιανουαρίου συγκεντρώνουμε υλικά σε όλα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα

Οι συνθήκες διαβίωσης των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων έχουν γίνει τραγικά απάνθρωπες, με χιλιάδες παιδιά ξυπόλητα και νηστικά μέσα σε καλοκαιρινές σκηνές στο κρύο του χειμώνα.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά από έξι μήνες και αφού δημιούργησε μια χαοτική και άθλια κατάσταση καταργώντας το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλάζοντας πέντε αρμόδιους υπουργούς, ανακοινώνοντας τρία διαφορετικά σχέδια αποσυμφόρυνσης των νησιών, χωρίς να υλοποιήσει κανένα (προεκλογικά είχε εξαγγείλει κλείσιμο της Μόριας!), αντιμετωπίζοντας τη μισαλοδοξία, τα ψέματα και το φόβο που είχαν σπείρει προεκλογικά, αναγκάστηκε παραδεχόμενος τα λάθη του, να προχωρήσει στην επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Βιώνουμε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί τις χειρότερες πολιτικές στην Ευρώπη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Χωρίς ευρωπαϊκές και διεθνείς συμφωνίες και συμμαχίες δεν μπορεί να μειώσει τις ροές, ούτε και να ολοκληρώσει τις επανασυνδέσεις οικογενειών στις ευρωπαϊκές χώρες ή τις επαναπροωθήσεις και έτσι να μειώσει τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ασπαζόμενη ακροδεξιές αντιλήψεις, εφαρμόζει τις αντίστοιχες πρακτικές των κλειστών κέντρων-φυλακών. Έτσι γυρνάει την πλάτη στη μεγαλειώδη, αλληλέγγυα και φιλειρηνική στάση του λαού μας σε σχέση με το προσφυγικό όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια στάση που εγκωμιάστηκε από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο!

Σήμερα πρέπει να ξαναδείξουμε το μεγαλείο του Ανθρώπου και να προστατεύσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια του «ικέτη» και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις ανυπόφορες συνθήκες στην καθημερινότητα των «φιλοξενούμενων» στις δομές και έξω από αυτές.


Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved