Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας


Με πρωτοβουλία της ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εμπνεόμενοι από τις πανανθρώπινες αξίες ξεκινάμε καμπάνια  δύο εβδομάδων στη Δυτική Αθήνα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, παιδικές τροφές και είδη βρεφικής υγιεινής για τους «φιλοξενούμενους» στη δομή στο Σκαραμαγκά και ένδυσης – υπόδησης - ιματισμού για την αντίστοιχη στη Μόρια.
Γιατί τώρα; Μα γιατί διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αντικειμενική ανάγκη των συνανθρώπων μας.
Αγαπητοί συμπολίτες μας, βιώνουμε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί τις χειρότερες πολιτικές στην Ευρώπη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Ειδικότερα ασπαζόμενη ακροδεξιές αντιλήψεις και εφαρμόζοντας αντίστοιχες πρακτικές εγκαινιάζει τις πρακτικές των κλειστών κέντρων-φυλακών.  
Ο τρόπος άλλωστε άσκησης διακυβέρνησης φάνηκε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης καθώς κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ενέταξε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Έτσι γυρνάει την πλάτη στη μεγαλειώδη, αλληλέγγυα και φιλειρηνική στάση του λαού μας σε σχέση με το προσφυγικό όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Μια στάση που χειραφετήθηκε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που μάλιστα η πλειοψηφία των πολιτών στην χώρα βίωσε τις επιπτώσεις της Χρεοκοπίας που μας οδήγησε το τρίγωνο της διαπλοκής (συστημικά κόμματα, τράπεζες, συστημικά ΜΜΕ).
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η καθημερινότητα των «φιλοξενούμενων» στις δομές γίνεται συνεχώς όλο και πιο δύσκολη έως ανυπόφορη. Μπορούμε συλλογικά και αποφασιστικά να βελτιώσουμε αισθητά αυτή την κατάσταση.

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved