Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Τζόκα για τους σχολικούς φύλακες



Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας συναντήθηκε με επιτροπή από το κέντρο αγώνα των σχολικών φυλάκων. Ακολουθεί δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το ζήτημα:





1500 σχολικοί φύλακες, που είχαν προσληφθεί από το 2006 με νόμιμες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για να φέρουν σε πέρας το σημαντικό έργο της φύλαξης των σχολείων, απολύθηκαν σε μια νύχτα. Εκτός από τις απολύσεις εργαζομένων που σχεδιάζει η Κυβέρνηση μέσω της δήθεν «αξιολόγησης», υπάρχει και αυτή η κατηγορία που απολύθηκαν χωρίς καν τέτοια προσχήματα.

Εκτός από τη σημαντική διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν χιλιάδες άνεργοι και απολυμένοι, είναι εμφανής η αποτυχία του μέτρου των απολύσεων ακόμη και αν αναλογιστούμε τα οικονομικά μεγέθη. Τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών των σχολικών κτιρίων είναι μεγαλύτερα από τους μισθούς των φυλάκων, οι οποίοι με το έργο τους είχαν κατορθώσει να εκμηδενίσουν αυτές τις ζημιές. Επιπλέον, όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι αφανείς ζημιές που δεν αφορούν κτίρια, αλλά τα παιδιά μας, αφού η έλλειψη φύλαξης εκθέτουν τα σχολεία σε πολλούς κινδύνους εγκληματικότητας απέναντι στους μαθητές.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των σχολικών φυλάκων που επί μήνες βρίσκονται σε κινητοποίηση και διεκδικούν την επανασύσταση του θεσμού και την επαναπρόσληψη του προσωπικού. Θα συντονίσει τις δράσεις της μαζί τους ώστε να λυθεί αυτό το εγκληματικό μέτρο που αφήνει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά και τα σχολεία και τους μαθητές ανοχύρωτους.

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved