Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αγία Βαρβάρα

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ 
για το σχεδιαζόμενο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αγία Βαρβάρα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβερνητική μεθόδευση που οδηγεί στη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών σε χώρο του Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων στην Αγιά Βαρβάρα.

Μετά από μήνες ψευδών και αποσπασματικών ενεργειών, σήμερα αποκαλύπτεται εμφανώς η πρόθεση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, με την παρουσία εργολάβου και συνεργείων κατεδάφισης κτιρίων του Νοσοκομείου.  Η άμεση κινητοποίηση των πολιτών ματαίωσε την κατεδάφιση και θα αποτρέψει συνολικά τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Οι -εκ των υστέρων- σημερινές διευκρινίσεις του Υπουργείου που κάνουν λόγο για ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών δεν πείθουν, ως μέρος σειράς αντιφατικών και ψευδών διευκρινίσεων που δίνονται επί μήνες.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος της κυβερνητικής παρέμβασης, λίγες μέρες μετά την τιμωρητική ντροπολογία για τους μετανάστες που υπόκεινται σε κρατική βία. Είναι σαφής η υιοθέτηση της ατζέντας της Χρυσής Αυγής και η αναβάθμισή της σε επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Ο χώρος των Νοσοκομείων Αγίας Βαρβάρας και Χρονίων Παθήσεων πρέπει να αποτελεί χώρο Υγείας και περίθαλψης όλων των συμπολιτών μας -ανεξαρτήτως εθνότητας- και όχι στρατόπεδο κράτησης. Αντί αυτού, μέσα στον τελευταίο χρόνο απαξιώθηκε και τελικά διαλύθηκε ολοκληρωτικά το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας. Μετά από αυτά, κανείς δεν πείθεται ότι η παρέμβαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αποσκοπεί στην υγεία των μεταναστών. Καμία εμπλοκή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καμία εκχώρηση περιουσίας των Νοσοκομείων δεν θα επιτραπεί.

Καλούμε τους Δήμους της περιοχής, τους συλλογικούς φορείς και τους πολίτες της Αθήνας σε κινητοποίηση για την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου και αλληλεγγύης και όχι ενός κράτους χωροφυλάκων, μίσους και ρατσισμού.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των συλλογικών φορέων της Αγίας Βαρβάρας, του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου σήμερα στις 6μμ, στο νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”.


26/3/2014

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved