Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Αιγάλεω 7/7/2013
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Κυριακή 7/7/2013 συγκεντρώθηκαν σε πλατιά σύσκεψη εκπαιδευτικοί των τριών ΕΛΜΕ της Γ’ Αθήνας, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της περιοχής για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων κλάδων που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της ανάλγητης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που στοχεύει στην κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών (Παιδεία-Υγεία-Δημοτικές Υπηρεσίες) και στις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Στη συνάντηση εκτός από τις Α’, Β’, Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, τους συλλόγους δασκάλων Αιγάλεω και Περιστερίου και την Επιτροπή Αγώνα της ΕΛΜΕ Περιστερίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ΟΤΑ (σωματείο εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω), των κλάδων Υγείας (σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν» και η Επιτροπή Αγώνα στο «Βουγιουκλάκειο»), εκπρόσωποι του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η Ένωση συλλόγων γονέων Αιγάλεω, οι δημοτικές κινήσεις «Πολίτες εν Δράσει - Οικολόγοι Πράσινοι Χαϊδαρίου», «Ανυπότακτη Πετρούπολη», «Αριστερό σχήμα Ιλίου», «Ανάπλαση Αιγάλεω» και «Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή» Περιστερίου.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι και πολίτες της Δυτικής Αθήνας συμφώνησαν να δράσουν αποφασιστικά για την απόκρουση των απολύσεων που αποτελούν μαζί με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών (σχολεία – νοσοκομεία - υπηρεσίες Δήμων) εργαλείο για την κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών.
Συγκεκριμένα αποφάσισαν:

1. Δυναμική παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας και απαίτηση για απόφαση ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ ΣΤΗ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
2. 20 μαθητές στο τμήμα και υπολογισμός της κατανομής των εκπαιδευτικών με βάση αυτόν τον αριθμό. Δημόσιο Σχολείο για τις ανάγκες των εργαζόμενων.
3. Συμμετοχή στη συγκέντρωση των κλάδων του δημοσίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8/7/2013 στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 12:30 μ.μ.
4. Δημιουργία Επιτροπής Αγώνα κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.
5. Κέντρο Αγώνα των αγωνιζόμενων κλάδων και πολιτών της Δυτικής Αθήνας.
6. Πρόσκληση και στις άλλες ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7, 10:00 Π.Μ. ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΘΗΒΩΝ 401).
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Για δημοσίευση, επικοινωνήστε με το Email. Με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημοσιεύουμε κείμενα υβριστικού , ρατσιστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. - Copyright © 2019. ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - All Rights Reserved